Tvrtka LG uvela je novu strategiju u svoj odjel za mobilne uređaje koja stavlja naglasak na high-end sektor tržišta, a V serija uređaja odsad će biti ekskluziva za europsko i sjevernoameričko tržište.

Tvrtka LG već duže vrijeme bilježi gubitke u svojem odjelu za mobilne uređaje te je stoga odlučila promijeniti svoju poslovnu strategiju.

Srce nove strategije je naglasak na uređaje iz high-end segmenta koje u LG-ju definiraju pojmom "Mass Premium" i koji sadrže podršku za 5G mreže. Ukratko, LG-jeva V serija uređaja trebala bi postati ekskluziva za europsko i sjevernoameričko tržište.

To uključuje novi LG V60 ThinQ model čije je predstavljanje bilo planirano za ovogodišnji MWC sajam, no koje je potom otkazano odnosno odgođeno zbog epidemije koronavirusa (LG je otkazao svoje sudjelovanje na ovogodišnjem MWC-u). S druge strane, LG-jeva G serija uređaja postati će ekskluziva za matično južnokorejsko tržište.

Strategija predviđa i outsourcing proizvodnje modela entry-level i srednje klase na ODM partnere radi smanjenja troškova (posebne tvornice koje se osim proizvodnjom bave i projektiranjem uređaja).

Na spomenute partnere prebacila bi se proizvodnja 20 od ukupno 34 milijuna pametnih telefona iz budžetskog sektora koje tvrtka LG namjerava predstaviti na tržištu. Krajnji cilj je povratak odjela u pozitivno poslovanje tijekom 2021. godine.